PR Coffee is heel duurzaam!

Bij PR Coffee kan alle koffie ook met het keurmerk van Rainforest Alliance geleverd worden. Maar dat alleen maakt PR Coffee nog niet duurzaam. Ook in de productie, logistiek, het koffie zetten is bij PR Coffee duurzaam. Lees ook hoe jij als klant dit nog duurzamer kan maken.

Rainforest Alliance zet zich in voor natuurbehoud en betere sociale omstandigheden in bosbouw, landbouw en toerisme uit gebieden waar regenwoud groeit. Het symbool waarborgt de duurzaamheid van onze producten.

Duurzaam in Logistiek

Met Groen verzenden vermindert PR Coffee de CO2 uitstoot. Dit doen we door duurzaam verpakkingsmateriaal te gebruiken. Onze verpakkingen zijn recyclebaar en herbruikbaar. Ook gebruiken wij zo min mogelijk opvulmateriaal.
Retouren zorgen voor onnodig transport. Daarom proberen wij altijd retouren te voorkomen. Dit doen we door kwalitatief excellente producten te leveren en de retour periode zo kort mogelijk te houden.
Gemiste bezorgmomenten zijn extra belastend voor het milieu. Het pakketje moet meerdere keren aangeboden worden en daarmee wordt meer CO2 uitgestoten. Dit proberen wij dan ook waar mogelijk te voorkomen.

Duurzaam koffie zetten

Indien je een pot koffie zet, dan zet je al snel te veel of te weinig. Indien je te weinig hebt gezet moet je weer bijzetten en verspil je een koffiefilter. Zet je teveel dan kun je de oude koffie weggooien. Dat noemen wij niet duurzaam.
Indien je koffie cups gebruikt dan wordt er relatief veel materiaal gebruikt. Naast het feit dat cups erg duur zijn is het ook niet duurzaam.
Onze voorkeur gaat daarom ook altijd uit naar een bonenmachine.

Ben jij ook duurzaam bezig?

Indien je elke keer 1 zak koffie besteld, moet de transporteur vaker rijden. PR Coffee geeft daarom ook volumekortingen, om het nog aantrekkelijker te maken om meer per keer te bestellen. Samen met jouw kunnen we nog duurzamer zijn. Dus ook jij kunt onze mate van duurzaamheid bepalen.