Recept Vietnamese Eierkoffie

PR koffie - recept vietnames eierkoffie

Recept voor 2 kopjes Vietnamese Eierkoffie

Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 2 kopjes sterke koffie
- 3 eetlepels gezoete gecondenseerde melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel suiker

Bereiding
- zet de sterk koffie
- breek het ei en scheid het eigeel van het eiwit.
- doe het eigeel in een diepe kom en klop krachtig (ongeveer 5 minuten) tot het romig en lichtgeel van kleur is.
- voeg de suiker en de vanillesuiker toe en klop nog even door
- voeg de gezoete gecondenseerde melk toe en een eetlepel van de gezette koffie en roer het geheel door elkaar
- giet de gezette koffie in een doorzichtige koffiekop en voeg vervolgens het eimengsel er bovenop toe

Geschiedenis Vietnamese eierkoffie

Deze koffie wordt al sinds 1940 gedronken in Vietnam.I n die jaren was melk een schaars goed in Vietnam. Toen een barman in Hanoi een cappuccino wilde maken, had hij daar niet genoeg melk voor. In plaats daarvan gebruikte hij het eigeel van een ei. Het bleek een succes te zijn.  

Smaak

Een lichte, zachte een aangenaam zoete koffie. Deze koffie wordt in principe warm gedronken. Hij kan echter ook gedronken worden met ijsblokjes en dan wordt het meer een dessert.