Koffiebereidingen

Koffie verkeerd is van oorsprong de Nederlandse benaming voor een kop koffie met veel "gewone" melk. De toevoeging "verkeerd" dient om het verschil aan te geven met wat men normaal vindt. Koffie met hooguit een scheutje (koffie)melk of eventueel room.
Van oorsprong bestaat koffie verkeerd uit hooguit de helft filterkoffie en ten minste de helft warme melk.
Koffie verkeerd lijkt op andere koffievarianten waarbij veel melk gebruikt wordt. Er zijn echter 2 verschillen:
- hier wordt geen sterke koffie gebruikt.
- de melkproducten zijn anders.
Voor het maken van de Koffie Verkeerd kun je zowel de Excellent Blond 1 Kg - Intensiteit 2/5 als de Klassiek Gemalen 1 Kg - Intensiteit 1/5 gebruiken.
Cold brew koffie wordt gemaakt door snelfiltermaling met koud water te mengen in een kan of fles die je vervolgens afsluit. Deze schud je om het vervolgens 24 uur te laten staan. Na deze 24 uur roer je de koffie en schenk je deze door een papieren koffiefilter een koffiepot. Herhaal het filteren indien nodig.
Voor het maken van de Turkse Koffie heb je de Klassiek Gemalen 1 Kg - Intensiteit 1/5 nodig.
De Flat White is een cappuccino met een wat dunner opgeschuimde melk. Hij wordt meestal bereid met een dubbele espresso (Doppio),
waardoor het koffiearoma sterker wordt. Je schenkt de Doppio in een kop van 180 ml. Vervolgens schuim je 150 ml melk op in een kannetje minimaal 300 ml,
maar er moet minder lucht in gewerkt worden dan bij een cappuccino (speel hiervoor met de stand van het pijpje). Daarna schenk je de opgeschuimde melk
over de Doppio.
Voor het maken van de Flat White heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.
De Espresso is kleiner dan een gewone kop 30 ml koffie en wordt gekenmerkt door zijn krachtige sterkere smaak dan bij een gewone kop koffie.
Voor één kopje Espresso (ook wel een shot genoemd) wordt water van zo'n 95 °C door 6,5-7,5 gram koffie gestuwd bij een druk van tussen 8 en 9 bar,
gedurende 20 tot 30 seconden.
Voor het maken van de Espresso heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.
Echt zware koffie drinkers kunnen de Excellent Dark 1 Kg - Intensiteit 5/5 gebruiken.
De Caffe Mokka is een variant van de Caffe Latte, maar dan met chocoladesmaak. De naam is afgeleid van de stad Mokka uit Jemen, waar al eeuwen koffie wordt verhandeld. Deze koffie wordt ook wel Macaccino genoemd.
Voor het maken van de Caffe Mokka heb je de Excellent Medium 1 Kg - Intensiteit 3/5 nodig.
De Cappuccino is een veel bestelde koffie in Nederland. De perfecte Cappuccino maak je door drie gelijke delen van espresso, warme melk en melkschuim.
Voor het maken van de Cappuccino heb je Excellent Blond 1 Kg - Intensiteit 2/5 nodig.
Een Latte is een espresso met veel warme melk en een klein beetje melkschuim.
Voor het maken van de Latte heb je de Excellent Blond 1 Kg - Intensiteit 2/5 nodig.
Pagina 2 van 3